La Florești- Stoenești, o viitoare mamă de doar 34 de ani a pierdut lupta cu coronavirusul!

0
416

Sarcina în sine, dar și bebelușul pe care părinții îl așteaptă de multe ori cu atâta nerăbdare, ar trebui să fie motive de bucurie pentru toate familiile.

Dacă însă, mama află că este infectată cu virusul Sars Cov 2 în perioada sarcinii, bucuria se poate transforma ușor în tristețe sau uneori chiar mai rău.

Femeile însărcinate ce dezvoltă simptome de COVID-19 au un risc dublu de a fi internate într-o secție de terapie intensivă și de a necesita ventilare mecanică și un risc cu 70% mai mare de a muri decât femeile însărcinate care nu au contractat coronavirusul.

De asemenea, că femeile însărcinate ce s-au infectat cu SARS-CoV-2 au un risc mai ridicat de a dezvolta complicații legate de sarcină, de a naște prematur sau ca bebelușul lor să fie mort la naștere.

Doar în Statele Unite ale Americii, peste 125.000 de femei însărcinate au raportat că s-au infectat cu coronavirusul între ianuarie 2020 și 27 septembrie 2021. Dintre acestea 22.000 au fost internate în spital și 161 au murit din cauza COVID-19.

Un astfel de caz s-a petrecut și în comuna Florești Stoenești, acolo unde nu mai târziu decât ieri, o tânără însărcinată, care avea doar 34 de ani a murit din cauza complicațiilor apărute datorită infectării cu virusul Sars Cov 2.

Din nefericire, așa cum ne spunea primarul comunei, Dumitru Constantin, aceasta a suferit un avort spontan ceea ce a dus atât la decesul ei, cât și al bebelușului său.

Nu știm dacă la nivelul țării noastre există o astfel de statistică, dar cazul de la Florești Stoenești ar trebui să fie unul care să le dea de gândit femeilor însărcinate.

Documentarea despre noul vaccin, care nu doar că le protejează pe ele, dar și pe bebelușul lor, ar trebui să fie ceva normal pentru acestea, mai ales dacă au aflat că sunt însărcinate în această perioadă de pandemie.

(Ana Magheru)