Astăzi, așa cum se știe deja, a început Evaluarea Națională pentru elevii din clasa a VIII-a. Organele de cercetare penală au fost sesizate de Ministerul Educației în cazul a trei centre de examen din care subiectele de la proba scrisă de Limba și literatura română au fost făcute publice înainte de termen, a anunțat într-o conferință de presă ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației a sesizat deja organele de cercetare penală cu privire la toate cele trei situații în care subiectele au fost făcute publice înainte de termenele reglementate prin lege”, a spus Cîmpeanu. „Faptul că din 3 școli au fost făcute publice subiectele, denotă o slabă pregătire a directorilor de școli”, a mai spus ministrul, care a adăugat că „pentru divulgarea subiectelor, sancțiunea este cu siguranță cea mai gravă”, în comparație cu o altă neregulă – la Satu Mare, unde 10 elevi au primit subiectele de la simulare.

Acolo se va relua examenul mâine (23 iunie –n.red.), cu varianta de rezervă, a mai anunțat oficialul.

Din nefericire pentru noi, una dintre cele 3 școli în care au fost făcute publice subiectele, este școala din localitatea Grădinari, din județul Giurgiu.

Interesându-ne la Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, am aflat că deja s-a început o anchetă pentru a se găsi vinovații în acest caz.

(Jurnal)