La doar 16 ani, Eugen Tămaş ştie că studiul aprofundat are strălucirea aurului!

0
98

IMG_20170128_171611Olimpicul giurgiuvean Eugen Tămaş s-a născut la data de 19.05.2000, actualmente fiind elev în clasa a-X-a la Liceul Teoretic ”Tudor Vianu” din municipiu.

Anul trecut, Eugen a participat la Olimpiada Tehnologiei Informaţiei – secţiunea TIC, etapa naţională, reuşind performanţa de a obţine cea mai de preţ medalie care se poate acorda la un astfel de concurs, şi anume cea de aur.

”Am ales informatica deoarece acest domeniu mă pasionează de când eram mic. O influenţă pozitivă asupra mea a avut-o şi doamna profesoară Maria Cuciuch, care m-a încurajat şi m-a pregătit pentru a obţine această perfo-rmanţă”, ne-a mărturisit tânărul olimpic.

Acesta ne mai spunea că în opinia sa, pentru a înre-gistra rezultate deosebite, un elev trebuie, în primul rând, să fie pasionat de materia aleasă şi, bineînţeles, trebuie să muncească intens în acest sens.

După finalizarea cursurilor liceale, Eugen intenţionează să aleagă o facultate de profil, în domeniul IT sau programare, astfel încât să-şi perfecţioneze cunoştinţele dobândite până acum în acest domeniu şi, cel mai important, să facă ceea ce îi place.

Îl felicităm pe tânărul olimpic pentru performanţele obţinute şi îi urăm mult succes în continuare în împlinirea tuturor visurilor sale!

(Teodora Nicolau)