Evident că pe toți ne interesează ce se întâmplă cu localurile în perioada următoare și mai ales care vor fi de acum prețurile în restaurante și cafenele.

Despre acest subiect a vorbit recent , la Digi24, Dragoș Petrescu, proprietarul celui mai mare lanț de restaurante din România.

După discuțiile cu guvernul am agreat că întâi vom putea deschide terasele în faza a doua, cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie.Vor urma încă două faze, sperăm la două săptămâni, să fie deschis 50% din spațiul interior din zona HoReCa și apoi integral, dacă totul merge bine din punct de vedere epidemiologic”, a spus Dragoș Petrescu.

Referitor la prețurile din restaurantele și cafenelele din  România, el a spus că nu se ia în calcul creșterea acestora.

Considerăm că următorul an nu va fi un an de profit sau de recuperat pierderi, e un an de sacrificiu care să pregătească un an mai bun. Din semestrul 3 sperăm ca lucrurile să își revină.

Clienții vor fi pe buget limitat și se vor uita la fiecare cost, ne așteptăm ca prețurile în industrie să nu crească sau chiar să scadă, deși costurile operatorilor ar putea crește din cauza investițiilor care trebuie făcute”, a spus Petrescu.

Antreprenorii români declară că au probleme grave , aproape fără ieșire și cer măsuri de susținere. Printre ele se numără și domeniul ”HoReCa” (hoteluri și restaurante).

(Jurnal)