Conform unui studiu eJobs: ”Majoritatea românilor cred că salariul corect pe care l-ar merita este de maxim 3.000 de lei”.

Majoritatea românilor consideră că salariul corect pe care l-ar merita pentru nivelul de experienţă pe care îl au şi domeniul în care lucrează este de maximum 3.000 de lei, arată un studiu eJobs. Doar 2% dintre angajați cred că ar merita să câștige 10.000 de lei pe lună.

Mai mult de jumătate dintre angajații din România consideră că ar merita un salariu de maxim 3.000 de lei pe lună, după nivelul lor de experiență. ”Întrebaţi care cred că este salariul corect pe care l-ar merita pentru nivelul de experienţă pe care îl au şi domeniul în care lucrează, 57% dintre respondenţii celei mai recente cercetări derulate de eJobs România au spus că s-ar vedea la un prag maxim de 3.000 de lei pe lună”, se arată în studiul eJobs.

Mai mult, 20% dintre aceştia au spus că o evaluare corectă ar fi în intervalul 1.500 – 2.000 de lei, 17% au menţionat 2.000 – 2.500 de lei, iar alţi 20% au declarat că ar merita un salariu net între 2.500 şi 3.000 de lei.

În segmentul 5.000 – 6.000 de lei cred că s-ar încadra doar 4% dintre respondenţi, 3% menţionează 6.000 – 8.000 de lei, în timp ce doar 2% cred că ar merita să câştige între 8.000 şi 10.000 de lei pe lună.

Bogdan Badea, reprezentant CEO eJobs preciza: De asemenea, 16% dintre cei care au participat la studiu cred că remunerarea corectă pentru pregătirea şi experienţa pe care o au este cuprinsă între 3.000 şi 4.000 de lei pe lună. 9% se plasează în intervalul 4.000 – 5.000 de lei, iar procentele scad pe măsură ce cresc pragurile salariale.

Conform eJobs: Angajații români sunt bine ancorați în realitate. Rezultatele cercetării arată că angajații din România ”știu care sunt salariile de pe piață și nu mai supralicitează la fel de mult ca în trecut”, fiind astfel ”destul de bine ancorați în realitate”, consideră Bogdan Badea, CEO eJobs România. ”Preferă să compenseze, în schimb, la alte capitole. Cum ar fi beneficiile extrasalariale, spre exemplu, atât cele materiale, cât şi cele nonmateriale, precum programul flexibil, deschiderea angajatorului la ideea de muncă remote sau plan de dezvoltare profesională”, mai spune Bogdan Badea.

Cele mai importante beneficii extrasalariale pe care și le doresc angajatorii sunt tichetele de masă, primele de sărbători și programul flexibil. ”Întrebaţi care sunt cele mai importante 5 beneficii extrasalariale pe care ar dori să le primească de la angajatori, 72,5% dintre respondenţi au pus pe primul loc tichetele de masă, 70% ar vrea prime de sărbători, 60% program flexibil, 53% abonament la clinică medicală privată”, arată rezultatele studiului eJobs.

De la an la an, se conturează tot mai clar concluzia că şi candidaţii, şi angajaţii vor experienţe, nu doar joburi care să le plătească facturile. Sigur că acest lucru nu exclude şi un salariu despre care să simtă că le reflectă valoarea profesională, numai că vor mai mult de atât. Asta înseamnă beneficii, înseamnă cultură organizaţională, înseamnă stabilitate, o echipă cu care să se simtă confortabil, potenţial de creştere şi aşa mai departe.

Bogdan Badea: De asemenea, 45,7% pun în fruntea listei al 13-lea salariu, iar 24% ar vrea să aibă posibilitatea de a lucra remote. Alte beneficii extrasalariale menţionate de respondenţi au fost abonamentele la sală, vouchere şi discounturi în reţele partenere, teambuildinguri sau masaj la birou.

Studiul a fost realizat în perioada 1-19 noiembrie, pe un eşantion de 1.493 de respondenţi. Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România şi aparţine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia.

La ora actuală, eJobs.ro are un număr de peste patru milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic şi o bază de fani de 290.000 pe Facebook.

(Jurnal)