La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi s-au prezentat de 3 ori mai puţini solicitanţi decât locurile puse în joc

1
250

bursa_locuri_de_munca_absolventi
Pe data de 20 octombrie  2016  s-a  desfasurat  Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi. Aceasta actiune este o masura activa care presupune confruntarea directa a cererii cu oferta de forta de munca.

Bursa s-a desfasurat, incepand cu  ora 9.00, in municipiul Giurgiu, la Restaurantul Miorita si in orasul Bolintin Vale la sediul Bibliotecii  din localitate.

In vederea identificarii locurilor de munca vacante,  functionarii publici din cadrul  A.J.O.F.M. Giurgiu au contactat un numar de 169  agenti economici.

Au  participat la bursa un numar de 37 agenti economici care au  oferit   373 locuri de munca vacante, principalele domenii de activitate in care au fost oferite locuri de munca vacante fiind: constructii, industria confectiilor, industria alimentara, servicii, comert.

 La aceasta bursa , au participat un numar de 139 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, fiind preselectati 57 absolventi in vederea sustinerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor.

Un numar de 32 someri au solicitat inscrierea la cursuri de calificare in meseriile :bucatar, cofetar, frizer-coafor, manichiurist-pedichiurist, barman, ospatar, mecanic auto, designer pagini web.

Din partea oficialitatilor locale, la aceasta editie a bursei au participat : Primarul muncipiului Giurgiu,  directorul executiv al Casei Judetene de Pensii Giurgiu, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Giurgiu, inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Giurgiu, membrii ai Consiliului Consultativ al A.J.O.F.M. Giurgiu

Desi locurile de munca vacante oferite de angajatori pentru absolventi au fost numeroase si diversificate, interesul manifestat de catre absolventi a fost foarte scazut, in comparatie cu anii anteriori, iar absolventii prezenti au fost dezinteresati in a face demersuri la angajatori pentru a se integra pe piata muncii.

1 COMENTARIU