AcasăActualitateLa acest început de an, Comuna Călugăreni se află în febra transformărilor...

La acest început de an, Comuna Călugăreni se află în febra transformărilor – ne spune primarul localității, Dumitru Iordache

Comuna Călugăreni, una dintre cele mai cunoscute localități de pe Drumul Național 5, Giurgiu- București, se află la acest început de an, după cum ne spunea primarul acesteia, Dumitru Iordache, în febra transformărilor… 

Aștept să semnez documentul de  finanțare pentru asfaltarea de străzi,  pe o lungime de 12,5 kilometri. Este un contract în valoare de 15 milioane de lei.  Ne-au cerut clarificări și se pare că s-au încheiat și  așteptăm acum, din clipă în clipă să semnăm contractul.  Tot în această perioadă ar trebui să primim și vreo 2,5 milioane de lei pentru Drumul Comunal DC 107, la care trebuie să vin și eu, ca Primărie, cu 8 milioane pentru a-l finaliza. Cam acestea sunt, în mare,  cele mai importate proiecte, la acest început de an – ne spunea primarul comunei Călugăreni, Dumitru Iordache.

Și mai așteptăm ceva de la Consiliul județean Giurgiu, pentru a putea  face o licitație și să încep finalizarea proiectului de alimentare cu apă și canalizare în satele Călugăreni și Brăniștari…mai spunea primarul comunei Călugăreni.

Avem și un proiect  de Dispensar depus la CNI, iar prin Banca Mondială o școală nouă.  Așteptăm avizele, urmând să le depunem pentru a putea  obține finanțarea. Ar fi păcat ca o comună atât de mare cum e Călugăreni să nu aibă un Dispensar. La vechiul dispensar am adus o finanțare de vreo 3 miliarde, bani vechi, constând în mobilier specific unui astfel de obiectiv, dar oricum avem nevoie de un dispensar nou, modern…

Ni s-a promis totodată că în primele luni ale anului (ianuarie, februarie) o să ni se aprobe la Giurgiu ridicarea unei  școali noi. Și asta nu e tot… Mai avem proiecte pe iluminatul  public, pentru instalarea de camere de supraveghere, urmând să depunem foarte curând documentele pentru realizarea unor piste de bicicletă  și pentru construcția unor platforme de gunoi.

Căderile de zăpadă nu au pus probleme –  ne spunea primarul Iordache – localității.  Avem trei ultilaje: o Wolă, un buldoexcavator și un tractor cu care putem interveni oricând, mai ales că suntem aici, pe Drumul Național. Anul trecut am achiziționat și un camion, iar anul acesta  intenționăm să îi luăm o lamă…Și atunci chiar putem spune că  suntem dotați suficient de bine pentru orice fel de eveniment din anotimpul rece. 

Referindu-se la afectele gripei în comună, primarul localității, Dumitru Iordache,  ne spunea că deși au fost copii ce au acuzat răceli, părinții au avut grijă să-i țină acasă pe perioada manifestării bolii, pentru a nu-i contamina pe ceilalți copii din școală.

La finele discuției noastre primarul localității Călugăreni ne-a spus că  în sfârșit localitatea pe care o administrează, va avea un târg autorizat, un subiect însă pe care îl vom trata pe larg, într-o ediție viitoare a cotidianului nostru.

(Jurnal) 

 

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
67 %
4.3kmh
14 %
mar
34 °
mie
34 °
joi
34 °
vin
34 °
sâm
26 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!