Incepând încă din trimestrul I, pe întreg parcursul acestui an, ITM Giurgiu, prin serviciul Securitate și Sănătate în muncă, va desfășura o campanie de verificare a agenților economici din domeniile hotelier și al alimentației publice.
Activitatea acestor tipuri de agenți economici acoperă o gamă largă de activități diferite incluzând hotelurile, restaurantele, serviciile fast food, cantinele, cafenelele, cofetăriile etc. Factorii de ordin social care influențează aceste sectoare de activitate sunt următorii:
-
caracterul sezonier de muncă;
-
în acest sector sunt angajați mulți lucrători sezonieri, care nu au timp să se adapteze la această activitate;
-
sunt angajați multi lucrători tineri care nu sunt obișnuiți cu lucrul, nu și-au dezvoltat încă abilitătile necesare;
-
instabilitatea angajamentului fortei de muncă;
-
rulajul forței de muncă;
-
suplinirea lipsei de personal prin angajarea lucrătorilor de altă naționalitate.