De curând scriam despre patronul brutăriei ”Kubilay Pan”, din Şoseaua 1 Decembrie 1918 (Oinac) cea mai accesată brutărie din Municipiu. Karabulut Ugur, cetăţean turc, care, după cum scriam în materialul anterior, pregăteşte alături de familia sa, de peste un deceniu pâine pentru cetăţenii români,  este  cu siguranţă unul dintre  acei străini care ştie ce înseamnă generozitatea şi dragostea pentru semeni. 

Zilele trecute, la solicitarea unui cadru JRS din Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Giurgiu, Karabulut Ugur s-a oferit să dăruiască celor 11 copii proaspăt sosiţi în centru un sac imens cu pâine şi produse din pâine.

Nu este pentru prima dată când Karabulut Ugur oferă pâine migranţilor veniţi de pretutindeni. Reprezentanta JRS ne spunea că administratorul brutăriei a livrat gratuit pâine unui număr important de solicitanţi de azil din Centrul Giurgiu, o perioadă de timp fără măcar a aştepta un mulţumesc din partea cuiva. Întrebat de ce face acest gest, Karabulut ne spunea că aşa este creştineşte şi că nu poate rămâne indiferent atunci când ştie că  la mică distanţă de el,  sunt oameni (în cazul de faţă copii) care suferă de foame, în timp ce pâinea, cel mai consumat aliment din România şi din lume, lui îi prisoseşte. 

Cu această ocazie cotidianul nostru, Jurnal giurgiuvean,  împreună cu reprezentantul JRS din Centrul Regional de  Cazare iniţiază o campanie de ajutorare a tuturor solicitanţilor găzduiţi în Centrul Giurgiu. Cu această ocazie puteţi suna la nr. 0735.596.038 zilnic, între orele 11.00 şi 17.00 putând dona: Alimente, Articole de îmbrăcăminte şi Încălţăminte.

Jurnal