Joița, o comună mare, cu proiecte și mai mari!

0
260

Trotuare, rigole pentru scurgerea apei pluviale și, cel mai important, demararea proiectului de executare a rețelei de canalizare pentru întreaga comună sunt principalele obiective ale acestui an pentru primarul comunei Joița, Constantin Tănase.

„Canalizarea este proiectul meu de suflet. Mi-l doresc realizat, pentru că, fiind la doi pași de București, și cu atât de mare potențial, putem atrage mai ușor eventuali investitori. Nu neg, și acum avem câțiva investitori, dar întotdeauna este loc de mai bine. Sunt conștient că acest proiect, legat de canalizare, este unul de amploare, de durată și costisitor, dar am speranța că voi găsi fonduri pentru finanțarea lui. Avem toate avizele luate, avem și studiul de fezabilitate, trebuie doar să demarăm licitația pentru proiectare și execuție a lucrărilor. Sunt aproape sigur că anul acesta vom da drumul acestor două faze”, ne spunea primarul Constantin Tănase.

În ceea ce privește realizarea trotuarelor și a rigolelor pentru scurgerea apei pluviale, fondurile pentru aceste lucrări sunt din bugetul local, astfel că este posibil ca acest proiect să demareze și să se deruleze mult mai rapid.

Ne este puțin greu, s-a întârziat puțin cu aprobarea Legii Bugetului, dar am speranța că, în curând, vom ști cu exactitate pe ce sume să ne bazăm, în afara încasărilor la bugetul local. Oricum, aceste proiecte despre care v-am vorbit sunt, cu siguranță, prioritare în acest an, mai ales că se află și în topul dorințelor locuitorilor comunei noastre. E drept, ne-a „încurcat” puțin pandemia aceasta, dar sperăm să trecem cu bine și să revenim, cât mai repede, la viața pe care o aveam înainte, pentru a putea demara și derula cât mai multe proiecte pentru comuna Joița”, a mai precizat primarul comunei, Constantin Tănase.

(Jurnal)