impozit-60711200Toţi românii care obţin venituri de altă natură decât cea salarială şi nu trimit la Fisc Declarația 200 până joi riscă amenzi de până la 500 de lei.

Sute de mii de români care au obținut anul trecut venituri variate, cum ar fi din activități independente, cedarea folosinței bunurilor (cu excepția veniturilor din arendă), activități agricole pentru care venitul net este stabilit în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare și operațiuni cu instrumente financiare sau jocuri de noroc, trebuie să depună până joi, 25 mai, Declarația 200 la Fisc.

Dacă ai această obligație și nu o respecți, ești pasibil de amendă de la 50 de lei la 500 de lei, potrivit Agerpres. Pe baza declarației, Fiscul regularizează impozitul pe venit datorat și contribuțiile sociale și emite decizia de impunere anuală. Prin declarația 200 sunt comunicate veniturile și cheltuielile deductibile efectuate în anul fiscal precedent și rezultatul fiscal obținut, pe fiecare sursă de venit, potrivit Profit.ro. Cheltuielile deductibile înscrise în declarație nu cuprind contribuțiile sociale obligatorii

Precizăm că ”Declaraţia 200” poate fi descărcată de pe site-ul ANAF.

(Jurnal)