JENANT. Ce spunea Tăriceanu despre Ludovic Orban cu câteva luni în urmă…

0
152

Într-o emisiune Tv, realizatoarea Oana Zamfir, pentru a demonstra ipocrizia, fariseismul unor lideri poltici, a dorit să citeze ce declara, la moțiunea de cenzură din iunie 2019, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, despre actualul premier desemnat de Președinte, Ludovic Orban:

Stau şi mă gândesc cum ar arăta un Guvern, dacă această moţiune ar trece. Ar fi un Guvern mozaic condus de un şomer politic? Mă refer la domnul Orban, evident. Cred că în cartea lui de muncă scrie ori activist politic, ori agitator politic. Nu știu care îi place mai mult. În loc ca un partid să aibă în fruntea lui un om care să aibă profesii liberale… să aibă un șomer?!(…) Am auzit că vă certaţi rău acum ca şi cum aţi fi după o înfrângere, nicidecum după o victorie. Acest Guvern ar fi completat de oameni precum Cioloș, Barna sau chiar Raluca Turcan”.

Oana Zamfir a concluzionat: ”Cât de actual este acest text… Este Tăriceanu pe care eu l-am apreciat. Despre Tăriceanu de astăzi mă abțin să fac considerații”.

Iată un motiv extrem de serios pentru care liberalii i-ar putea ține pe cei din ALDE în afara spectrului Guvernării, așa cum déjà se aude în cercurile politice .

(Jurnal)