Jandarmii giurgiuveni au explicat elevilor din școala nr. 1 din Izvoarele la ce riscuri se expun, dacă sunt implicați în fapte antisociale

0
474

Recent cotidianul nostru sesiza faptul că odată cu începerea noului an școlar ar trebui să crească numărul acțiunilor dedicate siguranței elevilor, prevenirii unor situații grave, în special pe fondul evenimentelor violente manifestate în ultima perioadă, în anumite unități școlare din țară.

În acest context, joi, 3 noiembrie, cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, au desfășurat o serie de activități preventiv-educative pe linia prevenirii faptelor antisociale, la Școala Gimnazială nr. 1, din localitatea Izvoarele.

Jandarmii au prezentat elevilor de aici  principalele infracțiuni sau fapte antisociale săvârșite de către copii, cât și consecințele legale, sociale și morale ale acestor fapte,  împreună cu câteva elemente legislative…

Elevii au mai fost informați cu privire la acțiunile pe care jandarmii le desfășoară în această perioadă și li s-au adus la cunoștință implicațiile pe care agresivitatea, faptele de violență, antisociale, le-ar putea avea asupra viitorului lor.

În acest cadrul peste 70 de elevi ai școlii au purtat discuții cu jandarmii despre comportamentele agresive ce se pot manifesta atât în interiorul, cât și în afara unităților de învățământ.

Pentru creşterea gradului de siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ, în anul şcolar 2022-2023, Jandarmeria Giurgiu a intensificat măsurile de ordine publică asigurate la nivelul județului Giurgiu, în zona adiacentă unităţilor şcolare, precum şi pe traseele de deplasare a elevilor de acasă spre școală și invers.

(Jurnal)