AcasăActualitateJandarmeria Română face angajări: 700 de posturi scoase la concurs din sursă...

Jandarmeria Română face angajări: 700 de posturi scoase la concurs din sursă externă

Jandarmeria Română a anunțat că scoate la concurs 700 de locuri de muncă, din sursă externă, pentru reducerea deficitului de personal.

Compartimentul Informare și Relaţii Publice a Jandarmeriei Române a anunțat până în data de 18 martie a.c. se fac înscrieri la concursul de admitere în școlile de subofițeri (postliceale) ale Jandarmeriei Române pentru unul din cele:

  • 350 locuri la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani ;

  • 350 locuri la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni.

Pentru cei interesați, cererile de înscriere se vor depune exclusiv on-line, până la data de 18.03.2022, inclusiv sâmbătă și duminică, pe adresa: resurseumane@jandarmeriagiurgiu.ro, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Data limită pentru depunerea dosarelor de candidat în volum complet este 27.03.2022.

Condiţiile legale de recrutare din sursă externă pentru persoanele care intenţionează să dobândească statutul de cadru militar în Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt următoarele:

a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

b) să cunoască limba română scris şi vorbit;

c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

d) să fie declarate „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică sunt efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor;

e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi, iar, în cazul candidaţilor la concursurile de admitere în instituţiile de învăţamânt ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, să îi împlinească în cursul anului în care participă la concurs;

f) să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează, iar candidaţii la concursurile de admitere în instituţiile de învaţamânt ale Ministerului Administraţiei şi Internelor să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diplomă sau cu adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;

g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;

h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru savârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;

i) să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;

j) nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;

k) îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare;

l) îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special.

Nu pot fi încadrate din sursă externă persoanele care au fost poliţişti/cadre militare:

a) au încetat raporturile de serviciu în condiţiile art. 69 lit. c), h), i) şi k) din Legea nr. 360/2002, cu modificările şi completările ulterioare;

b) au fost trecute în rezervă, în condiţiile art. 85 lit. d), i), j), k) şi ale art. 87 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare.

Persoanele care au grade militare în rezervă pot fi recrutate numai în situaţiile în care, prin încadrare, potrivit nivelului studiilor, nu dobândesc grade militare mai mici decât cele avute în rezervă.

Pentru participarea la concursul de ocupare a posturilor vacante, candidaţii vor depune la compartimentele de resurse umane din unităţile care efectuează activitatea de recrutare documentele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare.

Informații referitoare la admitere, puteți obține accesând site-ul: www.jandarmeriagiurgiu.ro – secțiunea Despre instituție/ Organizare/ Cariera sau la telefon 0246.219.631, int. 24.535 – Serviciul Resurse Umane.

Cei dornici să îmbrățișeze această carieră sunt așteptați în număr cât mai mare la înscrieri.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
29 ° C
29 °
29 °
28 %
3.5kmh
85 %
mar
27 °
mie
26 °
joi
12 °
vin
17 °
sâm
13 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!