03 Jandarmii giurgiuveni au fost prezenți astăzi, 05 aprilie, la școala generală din satul Vlașin, comuna Schitu. Peste 60 de elevi au participat la o acțiune de informare și prevenire, aflând cu această ocazie și care sunt misiunile Jandarmeriei. Activitatea a vizat teme precum violența în mediul școlar, comportamentul tinerilor în societate și promovarea spiritului de fair-play cu ocazia competițiilor sportive.

Jandarmii le-au prezentat misiunile pe care le desfășoară în spatiul public și au adus în prim plan aspecte legate de delincvența juvenilă. Au fost purtate discuții pe linia prevenirii absenteismului școlar, iar elevilor li s-au amintit care sunt cele mai întâlnite forme de violență şi cum trebuie să procedeze dacă se confruntă cu astfel de situaţii.

Totodată, jandarmii au explicat, pe întelesul elevilor de la clasele a V-a, a VII-a și a VIII-a, care este diferența dintre un comportament iresponsabil și unul civilizat, prin prezentarea unor cazuri de adolescenți care au fost implicați în fapte contravenționale sau penale.

La finalul activității, elevii au avut ocazia să probeze câteva articole de echipament pe care le folosesc jandarmii în misiuni și s-au arătat interesați să urmeze o carieră în acest domeniu.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul