ITM Giurgiu: A fost aprobat noul model-cadru al contractului individual de muncă

0
397

Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu informează atât angajatorii, cât și angajații despre publicarea în Monitorul Oficial nr.1180/09.12.2022 a Ordinului ministrului muncii și solidarității sociale nr.2.171/25.11.2022, privind aprobarea noului model-cadru al contractului individual de muncă.

„La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului muncii și solidarității sociale nr.64/2003 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului individual de muncă, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 139 din 4 martie 2003, cu modificările și completările ulterioare, se abrogă.

Vă aducem la cunoștință faptul că noul model-cadru al contractului individual de muncă se poate descărca de pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu.

Contractul individual de munca încheiat între angajator și salariat va cuprinde în mod obligatoriu elementele prevăzute în modelul-cadru al contractului individual de muncă.

Totodată, precizăm faptul că prin negocierea între părți, contractul individual de muncă poate cuprinde și clauze specifice, potrivit legii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu asigură toți angajatorii și angajații de colaborarea totală a instituției noastre în scopul implementării noilor modificări legislative”,  informează ITM Giurgiu.

(Jurnal)