isu1-696x464Magnitudinea cutremurului care a avut loc sâmbătă dimineață în zona Vrancea a fost revizuită la 5,3, anunță pe Twitter Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că seismul înregistrat în noaptea de vineri spre sâmbătă s-a simțit și în județul Giurgiu, dar, din primele estimări ale inspectoratului, nu au fost înregistrate pagube materiale. 

„Mișcarea seismică s-a simțit destul de bine și la Giurgiu, am luat legătura cu dispeceratul ISU Giurgiu în această dimineață și până în acest moment nu au fost raportate pagube materiale”, a precizat Cristian Virag. 

El a susținut că și în Giurgiu sunt clădiri cu risc seismic, printre acestea numărându-se fosta clădire în care a funcționat Prefectura Giurgiu sau fostul institut de proiectări, dar acestea au fost scoase din uz și nu sunt folosite în acest moment. 

La Giurgiu au fost înregistrate situații când bucăți mari de tencuială s-au desprins de pe unele clădiri și au fost montate panouri de avertizare pentru populație, una dintre aceste clădiri fiind chiar actualul sediu în care funcționează Consiliul Județean și Prefectura Giurgiu. Această clădire a fost sediul BNR și, potrivit constructorilor, a fost proiectată să reziste la un cutremur de 8,5 grade pe scara Richter, dar a fost placată cu marmură și aceste bucăți se mai desprind de pe fațada clădirii, zona fiind avertizată pentru trecători. 

AGERPRES