Azi noapte un cutremur ”foarte puternic”, de 5,6 grade, s-a simțit serios și la Giurgiu!

2
351

cutremur 

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade  s-a produs, sâmbătă noapte, la ora 2:11, în zona seismică Vrancea. Ulterior, INPF a revizuit magnitudinea la 5,4 grade. Epicentrul a fost localizat în județul Buzău, iar adâncimea la care s-a produs este estimată de Institutul Național pentru Fizica Pământului,  la 80 de kilometri. Inițial a fost anunțat că ar fi avut  magnitudinea de 6.1 pe scara Richter.

Anterior, cel mai puternic cutremur din ultima perioadă a avut loc în 22 noiembrie 2014 și a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter, resimțit și la București.

Seismele care depășesc 5 grade pe scara Richter intră în categoria „foarte puternic”.

Cutremurul s-a resimțit   în majoritatea zonelor din România și Moldova ,  în Capitală, dar și în alte orașe din țară, precum Iași, Craiova, Suceava, Constanța , Brașov  și destul de serios  la Giurgiu .  Nu au fosst ănregistrate deocamdată  pagube importante …

(Jurnal)

 

2 COMENTARII

  1. Cutremurul s-a simtit foarte tare si la Piatra Neamt. Toata familia s-a trezit deodata la ora 2 si 11 minute. Nu a durat mult. Nu am mai simtit replici.
    Eu eram mic si am prins cutremurul din 1940. A fost fost foarte puternic. Cred ca trebuie luat in serios de cei care conduc tara un posibil cutremur devastator iar poulatia trebuie pregatita. Sa dea domnul sa nu fie niciodata. Sa nu intram in panica.