Problema câinilor comunitari a rămas în continuare o durere de cap pentru cei ce lucrează în administrația locală.

Directorul Societății Giurgiu Servicii Locale (GSL) , cei ce au în atribuții gestionarea tuturor câinilor vagabonzi din Municipiu, Silvian Dumitrache,  ne spunea în legătură cu acest subiect : În acest moment în padocul de câini al orașului sunt găzduiți nu mai puțin de 580 de câini. Deși intervenim aproape zilnic cu arme cu tranchilizante pentru a-i aduna de pe străzi , asta însemnând 4-6 câini la o singură acțiune, patrupedele par că sporesc de la o zi la alta. Mergem de obicei la sesizări venite de la cetățeni, nicidecum la întâmplare.

Directorul GSL ne mai spunea că cea mai populată zonă cu maidanezi din Giurgiu rămâne cartierul Istru, de pe șoseaua Sloboziei. De aici primim sesizări permanent . Mergem îi ridicăm și a doua zi zona este din nou înțesată de câini,  de parcă nici nu am fi intervenit… De unde apar atâția câini pur și simplu nu înțeleg.

O explicație a acestei invazii ne-a dat-o chiar primarul municipiului, Nicolae Barbu. Acesta ne spunea că pe timpul iernii, când vremea este nefavorabilă,  câinii de peste tot se strâng în general în zonele în care găsesc mai lesne hrană, adică în cartierele populate de oameni , acolo unde se găsesc totodată și containerele de gunoi, dar  în care  întâlnesc și persoane dispuse să îi hrănească. După cum constată, Istru se pare că este o astfel de zonă, preferată de câini. 

(Florian Tincu)