IȘJ Giurgiu: ”Profesorii și directorii vor fi sancționați dacă nu respectă procedura de management a cazurilor de violență în școli”

0
356

 Profesorii și directorii școlilor vor fi sancționați dacă nu respectă procedura de management a cazurilor de violență, nerespectarea constituind abatere disciplinară.

Școlile vor fi obligate să aibă în Regulamentul de ordine interioară un mecanism de sesizare anonimă și va fi comunicat repetat elevilor și personalului școlii, potrivit unui document consultat de Edupedu.ro.

După cum ne precizau reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, Ministerul Educației a modificat procedura de management a violenței școlare și a introdus prevederi care includ sancționarea profesorilor, obligații pentru școli și decontarea terapiei pentru elevii victime ale violenței prin programul ”Din grijă pentru copii”.

De asemenea, au fost introduse mai mult situații corelate: suspiciune de port sau folosire, fără drept, de obiecte periculoase; suspiciune de implicare în alte infracțiuni – furt, tâlhărie; suspiciune de consum de substanțe psihoactive ,  așa cum vă informam într-un material anterior al publicației noastre.

„Procedura reglementează modalitățile de lucru, regulile de aplicat și responsabilitățile persoanelor implicate în managementul interinstituțional şi multidisciplinar al:

  1. cazurilor de violență (cazuri ușoare și grave) între antepreșcolari/preșcolari/elevi, săvârșite în mediul școlar;

  2. cazurilor de violență asupra antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor, săvârșite de membri ai personalului unității de învățământ, în mediul școlar;

  3. cazurilor de violență asupra personalului unității de învățământ, săvârșite de elevi, în mediul școlar; 

  4. situațiilor corelate: suspiciune de port sau folosire, fără drept, de obiecte periculoase; suspiciune de implicare în alte infracțiuni – furt, tâlhărie; suspiciune de consum de substanțe psihoactive;

  5. cazurilor de suspiciune de violență comisă asupra copilului în afara mediului școlar.

(Jurnal)