Ion Dragomir explică de ce a demisionat din Consiliul local și ce interese se ascund în spatele unor decizii  ale CL

0
1439

Miercuri, 21 aprilie, într-un articol apărut în presa locală se menționa că fostul viceprimar al Municipiului și actualul consilier local, Ion Dragomir (PRO România) și-a dat demisia din Consiliul local Giurgiu.

Totodată se preciza faptul că acesta ar intenționa să schimbe doctrina politică, plecând de la partidul Pro România, pentru a se înrola în rândurile social democraților giurgiuveni.

Am aflat totodată că intențile fostului consilier local, Ion Dragomir, nu se vor rezuma  doar la  simplu statut de membru de partid,  ci, profitând de experința domniei sale în administrația publică, ar  ținti, alături de democrați,  postul de primar la alegerile din 2024.

După cum ne declara Ion Dragomir, pentru a-și face cunoscute intențiile și activitatea în noul partid, el urmează să ocupe funcția de președinte al Organizației Municipale a PSD Giurgiu.

Dorind să aflăm care au fost motivele pentru care a optat pentru această schimbare, l-am contactat în cursul zilei de miercuri pe Ion Dragomir care ne-a declarat:

Demersul meu este o formă de protest față de decizia consilierilor din Partidul Pro România – Giurgiu, care au votat alături de PNL în cadrul ședinței ordinare de Consiliu, din data de 31 martie. Un proiect ce viza concesionarea unui teren în suprafață de 100 mp, situat în piața Centrală a Municipiului, unde așa cum știm cu toții, oricum este o aglomerație infernală…  În consecință, eu consider că nu se impunea această concesionare. Însă există un interes, întrucât cineva trebuia să pună mâna pe acea suprafață, la un tarif de concesionare  de 420  de euro pe an!!

În cadrul aceleiași discuții, Ion Dragomir mai spunea că: Înainte, spațiul care acum va fi concesionat, era  folosit  de producătorii de pepeni, varză, struguri… Acești producători își vindeau marfa, iar sumele plătite de aceștia municipalitații erau cu mult  mai mari decât  acești 420 de euro pe an!

Interesându-ne ulterior discuției cu proaspătul demisionar, am aflat că acest teren ar fi fost solicitat de o anume familie Brezaie, în speță de o doamnă Brezaie  și  fiica acesteia.

Cel de-al doilea proiect se referea la dublarea chiriilor pentru toți agenții economici ce își desfășoară afacerile la Centrul/ Incubatorul de afaceri. În perioada asta de pandemie, pentru acești oameni de afaceri va fi dificil, întrucât acolo chiriași nu sunt niște bogătași… a menționat, în completare, Ion Dragomir.   

Mărirea chiriilor beneficirilor spațiilor din această clădire este un subiect ce a mai fost dezbătut și cu altă ocazie.  Întrucât această decizie se răsfrânge direct și asupra unor apropiați ai partidului de stânga, ce au închiriate spații în acea incintă, este dificil de precizat  ce cântărește  mai mult în balanța economică:  oportunitatea măririi chiriilor și atragerea unor fonduri suplimentare la bugetul local sau protecția afacerilor unui anume grup de interese?

 (Jurnal)