Acasă Actualitate Invitație de participare la schema de granturi din Programul Național pentru reducerea abandonului școlar

Invitație de participare la schema de granturi din Programul Național pentru reducerea abandonului școlar

0
Invitație de participare la schema de granturi din Programul Național pentru reducerea abandonului școlar

Ministerul Educaţiei a demarat Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar (PNRAS), care vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi unui număr estimat de 2.500 dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar.

„Unităţile de învăţământ eligibile au fost identificate prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, interveneție și compensare pentru a crește participarea școlară”.

 Proiectul face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro – componenta PNRR nerambursabile.

Unitățile de învățământ vor completa, până la data de 17.01.2022, Declarația de intenție (atât cele din lista publicată, cât și cele care nu se află pe listă, dar fac dovada îndeplinirii criteriilor de vulnerabilitate).

 Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de 3 ani.” – comunică Consiliul Județean Giurgiu.

Invitația de participare la schema de granturi o găsiți în link-ul de mai jos:

https://docs.google.com/forms/d/1b_d4uv2gH4A7nhdV0BBLSPcJhtV4gya6mi17b_qLwhA/viewform?edit_requested=true&fbclid=IwAR195F-rX6OsqtcDWkvqFb7vknLOT3T8mZUrajKO9HLp-IAOa1XMlia-HBk

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
5.3 ° C
5.3 °
5.3 °
86 %
3.1kmh
22 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
16 °