„Intraţi şi plângeţi”! Unde s-a lansat o sală specială pentru plâns…

0
367

„Intraţi şi plângeţi” / „Şi eu am anxietate”- sunt semnele cu care vizitatorii sunt întâmpinaţi în La Lloreria – Sala Plânsului din Spania.

O idee ingenioasă la care foarte mulți dintre cetățenii spanioli  au aderat imediat după deschidere…

Încăperea are într-un colţ chiar şi o listă cu numere de telefon pe care persoanele le pot apela atunci când simt nevoia.

”Sala Plânsului” este un proiect, găzduit într-o clădire din centrul Madridului, care îşi propune să înlăture prejudecăţile legate de sănătatea mentală, potrivit Reuters.

Evident că proiectul pare potrivit și prin prisma momentelor dramatice prin care a trecut Spania de la începutul Pandemiei.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat  o acţiune de 100 de milioane de euro pentru asistenţă mintală, care va include servicii precum o linie de asistenţă ce va funcţiona 24 din 24 pentru prevenirea sinuciderilor.

În 2019, în Spania un număr de 3.671 persoane şi-au luat viaţa. Sinuciderile sunt a doua, cea mai frecventă cauză de deces, după cauzele naturale, în această țară. Unul din 10 adolescenţi a fost diagnosticat cu o afecţiune de sănătate mintală, în timp ce 5,8% din populaţia Spaniei  suferă de anxietate, potrivit datelor guvernamentale.

Fără a ne considera malițioși am spune că în cazul nostru acest anunț l-am putea instala cu deosebit impact,   la toate intrările în țară:

” Intrați și plângeți! Aceasta-i România!”