Întorsătură de situație în cazul indidentului din noaptea de 15/16 iunie, din strada Gloriei nr.3. Acuzatul consideră că totul este o ”înscenare ordinară”!

0
1209

La scurt timp după declarațiile în presă ale cetățeanului turc Taylan Akkus, administrator al Societății  ”Turkuaz Food Trading” SRL, ce își acuza vecinul că ar fi  încercat să intre la el în imobil , am fost contactați chiar de cel acuzat, M.D. care ne-a relatat o cu totul altă versiune a incidentului petrecut în noaptea de 15/16 iunie.

După cum  știți deja din materialul nostru anterior, cetățeanul turc declarase că în acea noapte , în jurul orei 3.00, un individ  necunoscut ar fi fost văzut la fereastra băii locuinței sale, și că s-a  simțit amenințat atât el cât  și  soția sa . El sugera totodată că în urma imaginilor înregistrate de către camerele de luat vederi silueta individului bănuit  ar semăna cu cea a vecinului său, despre care știa că este lucrător în cadrul Poliției de Frontieră Giurgiu. El recunoștea  și faptul că s-ar afla într-un litigiu cu acesta de mai multă vreme, pentru terenul pe care vecinul său îl ocupă la acest moment.

Amenințat cu sapa de pe acoperișul casei

Respectând regulile jurnalismului am ascultat și cealaltă parte implicată în incident. În urma dialogului avut cu M.D., cel învinuit de cetățeanul turc, concluzia ar fi că Taylan Akkus ar fi regizat tot acest ”spectacol” pentru a-l arunca  oprobriului public. Mai mult de atât M.D. ne-a declarat că  Ambulanța chemată în acea noapte, organele de poliție și toate celelalte lucruri fac parte din planul pus la cale de cetățeanul turc. El mai declara că Taylan Akkus l-ar fi amenințat  cu o sapă în acea noapte, de pe acoperișul imobilului , construit sub formă de terasă. 

Varianta lui M.D. 

Povestind filmul întergului incident M.D.  recunoștea  că în noaptea aceea, după ce a vizionat meciul Spania-Argentina, trecut de miezul nopții a plecat de acasă să cumpere țigări , în timp ce soția sa a continuat  să lucreze la actele societății pe care o administrează. Pentru că băuse a preferat să meargă cu taxiul . Întors în curtea domiciliului său, care coincide, în  partea din spate a curții sale, cu unul din zidurile locuinței cetățeanului turc, la un moment dat s-a trezit amenințat cu o sapă de pe acoperișul casei  de Taylan Akkus care striga :  Hoții, hoții…Mi se părea normal ca omul să iasă și să întrebe, bă vecine s-a întâmplat ceva?  Te-am văzut pe camere că ești prin curte…Nu!… El a chemat direct Poliția – ne  spunea M.D.

El  considera că nu i se pare normal să ieși cu o sapă în mană, sus pe casă, după ce ai văzut imaginile pe camerele  video,  știind că este vorba despre vecinul tău,  care are libertatea  să se miște liber  prin propria curte. Și el și nevasta lui m-au amenințat cu sapa!  În ce țară trăim frate? 

M.D. ne mai declara că geamul de care amintea  cetățeanul turc este batant și   mat,  neavând mai mult de o jumătate de metru pătrat, geam care stă deschis aproape permanent , zi și noapte.  În consecință  nimeni cu conformația sa, la 100 de kilograme, nu ar putea să se strecoare prin așa ceva, sugerând faptul că acuzația privind intenția sa de a intra în imobil este o minciună. Clădirea lui ( Tayland – n.red.) are geamurile la mine în curte. Nu am fost niciodată la el în casă sau în curte. Nu-i cunosc soția, nu-i cunosc copiii, neamurile…Au o angajată care poate să confirme că nu  m-am apropiat vreodată  de geamul lor…

 Mărul discordiei 

M.D. spunea că neînțelegerile dintre el și Taylan Akkus au început  cu câtva timp în urmă, din momentul în care acesta a reclamat la Primăria Giurgiu  că este nemulțumit de amplasamentul clădirii mele. Reclamațiile acestuia au continuat  de atunci către mai multe instituții … cetățeanul turc manifestându-și în continuare nemulțumirea față de răspunsurile primite din partea instituțiilor …

M.D. mai spunea că Taylan a continuat  de atunci să caute tot felul de pretexte pentru a întreține acest climat tensionat și că totul este o înscenare ordinară.  Unul dintre motive a fost refuzul meu de a interveni asupra unui tablou electric de pe proprietatea mea decât dacă acest lucru este făcut oficial cu specialiști ai ENEL – mai spunea M. D.

Traumatizați de incident…

Continuând să povestească despre incidentul din noaptea de 15/16 iunie M.D. a mai spus: A doua zi la ora 9.00 am fost împreună cu soția la el la poartă pentru a afla care a fost motivul pentru care a chemat Poliția și Salvarea. Spune-mi și mie ce-am făcut? Și soția mea l-a sunat…I-a răspuns că îl agasăm… Nu a vrut să iasă, declarându-se traumatizați de incident, deși la doar câteva ore după refuzul de a vorbi cu noi a pus la dispoziția presei  poze, făcând declarații… în timp ce cu mine nu putea să vorbească. Spunea că femeia e lăuză, că are copil de două luni…Păi atunci cum a ieșit noaptea cu sapa în mână?  …De ce a trebuit să fiu alergatL-aș întreba ce a căutat sus pe casă să mă amenințe cu o sapă…? De ce nu a prezentat presei și imaginile în care mă amenința cu sapa și răcnea la mine?…

Întrebat  care a fost până la urmă motivul pentru care a fost chemată Salvarea în acea noapte,  M.D. ne-a spus că : pentru  a-i oferi ajutor soției lui Taylan care se simțea traumatizatăAdevărul este că atunci când ne-am cunoscut ne salutam, ne respectam…M.D. se considera surprins  de faptul că s-a ajuns, fără niciun motiv, la acest incident,  deși în ultima vreme părea că relațiile lor  se îmbunătățiseră  substanțial. Ultima dată ne-am văzut acum 7 luni – ne mai declara M.D. Acestuia  nu i se părea normal ca un cetățean turc la noi în țară să își permită să defăimeze un localnic  în timp ce acesta să fie protejat de autorități…

Nu am vreun băț în mână, nu sunt în vreo bandă, nu am spart nimic…în schimb tu ieși cu sapa pe acoperișul casei să mă ameninți…! Spunea retoric M.D. Soția acestuia, când are nevoie de Salvare, când se declară lăuză,  când amenință cu sapa… De ce a chemat Poliția dacă nu este vorba despre efracție? Nu are geam spart…De ce ai chemat atunci Poliția și ai sărit la bătaie cu sapa sau grebla?   De ce? Aveam eu ceva în mână? Am venit la voi, am țipat la voi ? Nu!  M-am dus în fundul curții mele să mă ușurez ! …Nu i-am făcut nimic…nici la geam,  nici la perete (locuinței- n.red.). Eram în curtea mea când a început să strige de pe acoperișul casei (Tayland – n.red.) …aproape că am făcut pe mine… Ce am căutat eu în curte? Vă repet! Mă duceam să mă ușurez , nu aveam decât țigările și cheile în mână, nimic altceva.

Incident spontan sau premeditat? 

Părerea  lui M.D. este că totul ar fi  fost premeditat . El mai spunea  că aceste camere  video  ale cetățeanului turc sunt postate ilegal ,  luând imagini din curtea  sa, lucru de care  nu a știut până astăzi.  El mai spunea că din primele declarații ale cetățeanului turc  ar reieși că el este un infractor , ba chiar  un psihopat  care se cațără noaptea pe geamurile oamenilor, deși tot acest incident s-a petrecut în propria sa curte. M.D. se mai întreba  dacă cineva care se duce noaptea  în fundul curții sale poate fi etichetat ca infractor…? 

Eu cui fac plângere penală  acum,  ca să dovedesc că nu sunt infractor? Cum mă apăr?  – întreba justificat și cu vizibilă iritare M.D. El  mai spunea că îi este jenă de colegii săi de serviciu care cu siguranță, unii dintre ei vor avea suspiciuni privind modul în care s-au petrecut lucrurile în noaptea de 15/16 iunie.

Se așteaptă concluziile, care sunt ușor de bănuit

Rămâne ca Poliția  să tragă în cele din urmă concluziile și probabil să  constatate că acest incident face parte din contextul unui conflict între doi vecini ce durează de mai mulți ani ,  ceea ce și noi am bănuit încă de la început.

Este adevărat că din acest incident principalul perdant este  M.D., un om onest  pe care unii îl vor privi de acum încolo probabil cu suspiciune , și  îl vor trata cu ironie,  deși – așa cum spunea și el – conflictul se putea încheia amiabil , încă de la început, ca între doi vecini educați , într-o atmosferă de toleranță și bună înțelegere.

(Florian Tincu)