În perioada 27-28 iunie a.c., pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local.

Misiunile au vizat, în principal:

  • stingerea a două incendii de miriște și vegetație uscată, în localitățile:
  • Valter Mărăcineanu: a ars miriște, pe o suprafață de aproximativ 20 ha;
  • Mihăilești: au ars aproximativ 1,5 ha de grâu și 100 mp de vegetație uscată.

Pentru stingerea incendiilor au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești și Punctului de Lucru Greaca, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Cauza probabilă a producerii incendiilor: foc deschis în spații deschise.

  • stingerea unui incendiu izbucnit la un solar, în localitatea Buturugeni

Incendiul s-a produs duminică, 28 iunie a.c., în jurul orei 14:20, în localitatea Buturugeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

În urma acestuia, au ars folia de pe un solar, pe o suprafață de aproximativ 600 mp și vegetația din jurul acestuia.

Cauza probabilă a producerii incendiului: foc deschis în spații deschise.

  • asigurarea măsurilor PSI în urma unui accident rutier, produs pe A 1

Accidentul rutier a avut loc duminică, 28 iunie a.c., în jurul orei 21:50, pe A 1 București – Pitești, la km 35, sensul de mers spre București. În eveniment au fost implicate o remorcă apicolă și un autoturism. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, care au asigurat măsurile PSI.

  • asigurarea măsurilor PSI în urma unui accident rutier, produs în localitatea Comana

Accidentul rutier a avut loc duminică, 28 iunie a.c., în jurul orei 19:35, în localitatea Comana, fiind implicate două autoturisme. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, care au asigurat măsurile PSI.

 

 

  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURDîn 41 de situații.

În continuare, evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.