Astăzi, 29 iunie, de la ora 20.00, stadionul  „Marin Anastasovici” din Giurgiu va fi gazda meciului de fotbal dintre Astra din localitate şi FCSB, ultimul meci contând pentru etapa a 5-a, play-off din Liga 1 de fotbal.
Partida cu echipa FCSB se anunţă a fi una dificilă, mai ales că bucureștenii au un moral foarte ridicat după succesul categoric din manşa tur a semifinalei Cupei României, 3-0 cu Dinamo. 
Astra Giurgiu traversează o situație delicată după pauza de coronavirus, după două meciuri  fără victorie (o înfrângere și un egal), și se situează pe penultima poziție în play-off-ul Ligii 1. „Alb-negrii” se află pe locul 5 în clasament, la egalitate de puncte cu Gaz Metan şi la doar două puncte sub FCSB şi FC Botoşani, însă nu au vreun obiectiv anume pentru play-off: nu au primit licenţa pentru a participa sezonul viitor în cupele europene.
Din păcate fundașul central Gabi Tamaș și-a reziliat contractul cu Astra. Jucătorul spune că s-a despărțit de giurgiuveni din motive personale, iar gurile rele spun că ar fi vorba mai ales de partea financiară.
FCSB, antrenată de Bogdan Vintilă, are nevoie de o victorie pentru a se menține în lupta pentru un loc  în Cupele Europene, mai ales că va urma un alt meci de şase puncte pe teren propriu cu echipa FC Botoșani, echipă ce candidează și ea la un loc pentru participarea în  UEFA Europa League.
(C.S.)