Interesul românilor pentru Black Friday este cel mai mare în lume .   Conaționalii   sunt chiar mult mai mult interesați de această campanie de reduceri decât americanii, a declarat, Marius Costin, country manager PayU România, într-o conferinţă.

Interesul românilor pentru Black Friday este cel mai mare în lume. Conform unor statistici, se pare că din 2013 şi până în ziua de astăzi românii caută şi sunt interesaţi mult mai mult de Black Friday decât americanii, cei care au inventat această sărbătoare”,  declara Marius Costin. Românii sunt pe primul loc la nivel european  și în ceea ce priveşte numărul de cumpărători care vor să facă o achiziţie de Black Friday. Conform unei statistici, 70% dintre românii care cumpără online au declarat că vor să facă cel puţin o cumpărătură de Black Friday.

Cele mai multe cumpărături vin din România…

Până  vinery dimineață se tranzacţionase peste 86 de milioane de lei, însemnând  o creştere de peste 43%, comparând aceleaşi ore. Ca număr de tranzacţii ai noștri înregistrează  peste 55% creştere. Până  vineri  au fost operate 110.000 de tranzacţii. Anul trecut, tot Black Friday-ul a avut 160.000, în concluzie, vorbim despre  o creştere substanţială. Volumele tranzacţionate s-au ridicat la 97,5 milioane lei, în creştere cu 40% faţă de anul trecut, când s-au înregistrat 70 milioane lei. Tranzacţia cu cea mai mare valoare a fost de 129.635 de lei, fiind vorba de aur. Potrivit aceleiași surse, cele mai multe cumpărături vin din România, dar şi din Marea Britanie, Ungaria, Italia şi SUA, existând chiar şi o plată din Costa Rica.

Sursa: Agerpres