Într-o discuţie purtată cu directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu, Viorica Bănescu, aceasta ne spunea că, la fel cum se întâmplă în toate cazurile celor care depind de aprobarea Bugetului de stat pentru anul 2019, şi direcţia pe care o conduce se confruntă cu mici probleme, în sensul că încă nu ştie pe ce bani se va putea baza, pentru a demara proiecte şi programe de asistenţă socială la nivelul municipiului.

De asemenea, directorul DAS ne mai preciza că, odată cu încălzirea vremii, numărul persoanelor cazate la Centrul de Primiri în regim de urgenţă de la Giurgiu Nord a scăzut, la acest moment fiind doar 10 persoane care mai beneficiază de cazare.

La Cantina de Ajutor Social, în continuare, un număr de 30 de persoane (din care 10 sunt plătitori a 30% din valoarea venitului – pensie sau indemnizaţie de handicap) primesc, zilnic, hrana. Efortul bugetar doar pentru hrana celor 30 de persoane este de aproximativ 10.800 de lei pe lună.

„Din păcate, nu avem firme care să sponsorizeze cu alimente, şi aici mă refer, în special, la supermarketurile din oraş. Există o singură colaborare, între fundaţia preotului Bogdan Georgian, şi un supermarket (Mega Image), prin care produsele alimentare ce se apropie de expirare sunt donate şi noi, cu maşina noastră, preluăm aceste alimente şi le aducem aici, la Centrul de Primiri în regim de urgenţă. În rest, celelalte supermarketuri au motivat că produsele care expiră a doua zi sau mai au foarte puţine zile, sunt vândute angajaţilor, la 25% din preţul de la raft!”, ne mai spunea Viorica Bănescu.

(Jurnal)