Întâlnire vizând implementarea acordului de parteneriat Giurgiu-Ruse

0
380

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea şi Arhitectul Șef al Județului, Yahia AR Dardari, au participat marți, 3 august, la o discuţie privind  modalităţile de implementare a acordului de parteneriat pentru perioada 2021 – 2027 dintre Judeţul Giurgiu şi Districtul Ruse, gazdă fiind orașul bulgăresc, de peste Dunăre. 

Întâlnirea a avut loc la sediul Prefecturii Ruse şi a fost prezidată de prefectul regiunii, Borislav Balgarinov. La întâlnire  au mai  fost prezenți subprefectul Sinan Hebibov şi primarii din districtul Ruse.
Întâlnirea a punctat temele de interes comun pentru accesarea de fonduri europene în cadrul viitoarelor finanţări disponibile la nivelul regiunii transfrontaliere, concentrarea ideilor de proiect şi includerea lor în strategiile de dezvoltare, modelele de prioritizare. S-au  analizat  şi propunerile localităţilor din judeţul Giurgiu de  identificarea de parteneri din Regiunea Ruse sau judeţele limitrofe cu care acestea pot încheia acorduri de colaborare (înfrăţire).

Un subiect de maxim interes a fost şi planificarea activităţii Comisiei Mixte de Agricultură (GLAC) a cărei activitate a stagnat din cauza pandemiei.

În final, s-a stabilit că părţile vor face un util schimb de idei în privința  proiectelor, urmând ca lista comună să fie promovată la nivelul tuturor finanţărilor disponibile.

(Jurnal)