Miercuri, 22 iunie, la Ateneul Nicolae Bălănescu a fost organizată o întâlnire între reprezentanți ai Enel Distribuție și primari ai unor localități din județul Giurgiu, întâlnire organizată de către Instituția Prefectului , respectiv Prefectul județului, Florentina Stănculescu.

La această întâlnire de ”înaltă tensiune” ,  cei prezenți urmau să solicite sprijinul Societății E-distribuție , pentru rezolvarea unor probleme grave cu care se confruntă, în localitățile pe care le reprezintă.

Din păcate în sala Ateneului s-au prezentat însă – după cum constata însuși Prefectul județului – mult prea  puțini primari de localități…

Cei patru reprezentanți Enel, ce au purtat dialoguri cu primarii de comune au fost: Director regională Operațională Muntenia – Alin Crăciunescu, Sonia Florian – reprezentant Compartiment Afaceri instituționale, Gheorghe Costin – responsabilul activității de Distribuție pe județul Giurgiu și Daniel Oanță – șef Serviciu Coordonare Lucrări, activitate de de Mentenanță.

Iată în imaginile VIDEO alăturate câteva din probleme ridicate de câțiva primari de comune: Viorel Iosif primarul comunei Săbăreni, Constantin Tănase – primarul comunei Joița, Gheorghe Breazu, primarul comunei Putineiu, Viorel Rotaru- primarul comunei Băneasa, Constantin Dumitru – primarul comunei Florești Stoenești și alți câțiva…

Majoritatea vorbitorilor au reclamat modul greoi în care se realizează contactul dintre primării și E-distribuție și totodată perioadele lungi de așteptare atunci când este nevoie de tot felul de avize de construcții, de  autorizații etc.

Primii edili ai comunelor  au reclamat totodată  faptul că mulți dintre locuitorii localităților pe care le conduc au sute și mii de reclamații înaintate, privind racordurile, puterea rețelelor existente în teritoriu și evident  facturile crescute ale cetățenilor din mediul rural, facturi care de cele mai multe ori sunt mai mari decât pensiile acestora!

Reprezentanții E-distribuție s-au scuzat declarând că nu ei răspund de întocmirea facturilor și că ar fi nevoie de o întâlnire cu furnizorii de energie electrică, însă din nefericire primăriile nu au încheiat contractele de furnizare doar cu o singură societate, ci cu mai multe…

Primarul comunei Putineiu, Gheorghe Breazu, a explodat pur și simplu, reproșând reprezentanților Enel faptul că încasează sume uriașe de la consumatori, dar fără să rezolve problemele pentru care se taxează astfel de sume.

Primarul Breazu s-a arătat extrem de contrariat și de faptul că de fiecare dată când solicită ajutorul pe o anumită problemă, Enel-ului, se lovește de refuzuri argumentate prin faptul că ”așa spune Legislația”!

Gheorghe Breazu reclama faptul că o serie de cetățeni din comună nu au la acest moment apă deși Primăria are toate facturile plătite la zi către furnizorii Enel…Primarul întreba retoric de ce oare atunci când se intenționează întreruperea furnizării de energie electrică nu se recurge mai întâi la o formă de informare, la o somație.

Vedeți în imaginile video pe care vi le punem la dispoziție, cu ce alte probleme se confruntă primarii și cetățenii din localitățile județului Giurgiu…

Jurnal