Întâlnire cu istoria la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din Giurgiu

0
360

În cursul săptămânii trecute, elevii Școlii Gimnaziale „Mircea cel Bătrân” din Giurgiu, împreună cu învățătoarea lor, Veronica Nicoleta Loloiu au sărbătorit mai devreme ca de obicei, Marea Unirea a românilor de la 1 Decembrie 1918. 

Încântați nevoie mare și pentru faptul că erau îmbrăcați de sărbătoare și de faptul că aveau de urmărit proiecții despre unire și despre oamenii care au făcut posibil acest lucru, elevii erau mai nerăbdători ca de obicei, ne declara Veronica Nicoleta Loloiu.

Și cum putem dovedi că suntem români adevărați, dacă nu cunoscându-ne cât mai bine locurile din care ne tragem!

Astfel, pe lângă ora de istorie a neamului programată inițial, învățătoarea Ștumfilor, căci așa se numește clasa lor, ne declara: „azi am realizat și o scurtă incursiune în istoria orașului nostru trecând în revistă cele mai importante obiective turistice.
Îi felicit pe minunații mei copii. Au fost selectate cele mai importante idei, așezate corect pe hârtie și prezentate foarte bine”.

Fac precizarea că acestea sunt doar o parte dintre lucrările copiilor, fiecare punând în lucrarea realizată multă pasiune și dăruire.

La finalul orelor, toată lumea avusese ceva de câștigat: lucruri importante învățate, timp de calitate petrecut împreună, copiii fericiți, dar și un dascăl mândru de elevii săi.

Nu trebuie să uităm că încă de pe băncile școlii putem dovedi că iubind și înțelegând trecutul, putem deveni buni patrioți și oameni de nădejde ai meleagurilor scăldate de soarele mioritic, iar cadrele didactice sunt printre primii făuritori ai sentimentului de român adevărat.

Felicitări doamnei învățătoare pentru lecția oferită micilor ștrumfi.

Așteptăm și alte invitații de la care nu vom lipsi cu siguranță.

(Ana Magheru)