dobre-mihaiDeşi exista o decizie a instanţelor de judecată, în baza căreia primarul oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre, îşi pierdea mandatul de ales local, ca urmare a incompatibilităţii (demonstrate, de altfel), şi exista şi un Ordin al Prefectului Judeţului Giurgiu,se pare că lipsa acestuia de pe scaunul de primar a fost una de scurtă durată.

Ordinul de demitere a lui Mihai Dobre a fost emis la începutul lunii aprilie, după ce, la Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu ajunsese un referat al secretarului Primăriei Mihăileşti, prin care se lua la cunoştinţă de faptul că decizia ANI privind incompatibilitatea edilului era definitivă.

La scurt timp, însă, Mihai Dobre a atacat în instanţă ordinul Prefecturii, şi, de marţi, 25 aprilie, ca urmare a unei ordonanţe preşedinţiale emise de Tribunalul Giurgiu, acesta a revenit pe funcţie.

Aceeaşi „alba-neagra” s-a mai jucat şi cu mandatele primarilor din Izvoarele, Ulmi şi Vărăşti, de fiecare dată Prefectura ieşind „în pierdere”, deşi existau, totuşi, nişte documente oficiale ale instituţiilor abilitate să cerceteze cazurile de incompatibilitate.                         

(Călin O.)