Pentru cei ce cunosc mai puțin despre acest subiect  precizăm că primul termen al procesului dintre Consiliul județean Giurgiu și Consiliul local al Municipiului pentru revendicarea Zonei libere,  a fost fixat în anul 2016. El s-a judecat pe rol la Giurgiu . A  câștigat Consiliul local Giurgiu, procesul  ajungând  la Curtea de Apel București după care sentința s-a casat,  Curtea de Apel București solicitând reluarea procesului.

 

Au urmat termenele  la Tribunalul Giurgiu unde s-a întâmplat același lucru, câștigul fiind, așa cum confirmă hotărârea anexată acestui material,  tot de partea Consiliului local Giurgiu dar de data aceasta cu un alt complet de judecată. La rândul său reclamantul, Consiliul Județean Giurgiu,  are acum dreptul în continuare la recurs la Curtea de Apel București, dar termenul probabil va fi stabilit undeva în toamnă, magistrații urmând să intre curând  în vacanță.

După cum ne declara cineva din conducerea Zonei libere Giurgiu, încrâncenarea aceasta privitoare la posesia acestei instituții nu duce la nimic bun ba dimpotrivă, Curtea a decis ca în urma sentinței Consiliul județean Giurgiu să plătească suma de 27.000 de lei Consiliului local Giurgiu.

Sunt voci care susțin  că s-a ajuns la această situație din cauza modului defectuos în care s-a efectuat predarea Zonei libere de către CJ, Consiliului local Giurgiu. Hotărârea de anulare a acestui document după 8 ani nu mai poate fi considerată o simplă eroare , având suficient timp în 8 ani să o poți remedia… –  spuneau  reprezentanți ai Zonei libere Giurgiu.

Evident că vom încerca să aflăm și punctul de vedere al președintelui Consiliului județean Giurgiu, Marian Mina, urmând ca pe parcursul desfășurării litigiului dintre cele două instituții să revenim cu amănunte…

 

(Jurnal)