Inspectorii ISU Giurgiu ne precizează câ din cele 49 de stații GPL din județul Giurgiu, doar 32 dețin autorizații de securitate la incendii!

0
525

Tragedia de la Crevedia de Dâmbovița, ne-a adus în atenție legalitatea respectării procedurilor legale cu privire la aceste adevărate ”bombe”,  la scară mai mică, reprezentate de stațiile GPL din țară și implicit de tragediile ce pot fi generate de acestea.

Ca  atare am solicitat  Compartimentului  Informare și Relații Publice din cadrul  ISU Giurgiu, informații cu privire la numărul de stații GPL, amplasamentul și controalele efectuate până acum la cele existente la nivelul județului Giurgiu.

Cu nultă promptitudine instituția ne-a comunicat că în județul Giurgiu sunt amplasate 49 de stații de distribuție a carburanților pentru autovehicule ce au  prevăzute și instalații monobloc tip skid, opt  fiind existente în Municipiul Giurgiu.

Din cele 49 de stații doar 32 dețin însă autorizație de securitate la incendiu!!

Totodată ni s-a precizat că în luna ianuarie 2023, inspectorii de prevenție au desfășurat o serie de activități de control la obiectivele din această categorie, unități ce nu dețin autorizație de securitate la incendiu.

Reprezentanții ISU ne-au mai precizat că în urma celor 16 controale efectuate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 278. 000 lei și 30 de avertismente scrise.

Sperăm că cei sancționați vor lua măsuri de remediere a carențelor constatate și că ”Doamne ferește!”, un eveniment ca cel din Crevedia nu se va mai repeta, nicăieri,  niciodată.

(Jurnal)