Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu anunță începerea înscrierilor la Concursul „Euro Quiz” 2022

0
142

Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu anunță unitățile de învățământ gimnaziale din județul Giurgiu despre începerea înscrierilor la concursul național „EURO QUIZ” 2022.

Astfel în perioada 14-29 aprilie 2022 se fac înscrierile la Concursul „Euro Quiz”. Acesta este un concurs național online, cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene, deschis tuturor elevilor de gimnaziu, clasele a V-a – a VIII-a.

Concursul „Euro Quiz” se desfășoară online, în echipe formate din 4 elevi (de la aceeași clasă sau din clase diferite). În timpul concursului online, fiecare echipă va trebui să răspundă, într-un interval de timp limitat (75 de minute), la o succesiune de max. 50 de întrebări privind Europa și valorile Uniunii Europene, rolul instituțiilor europene, istoria, geografia, arta și gastronomia statelor membre ale U.E.”, ne-a precizat inspectorul școlar, Georgeta Stănescu.

Întrebările din concurs sunt întrebări cu răspuns multiplu (au mai multe variante de răspuns), iar echipele trebuie să selecteze răspunsul corect.

La etapa județeană se pot înscrie mai multe echipe din aceeași unitate de învățământ.

Echipele înscrise la concurs trebuie să aibă profesori coordonatori diferiți. Un profesor nu poate coordona echipe de la 2 (două) sau mai multe unități de învățământ.

Programul de desfășurare al examenelor este următorul:

  • 9 mai – etapa județeană

  • 3 iunie – etapa națională si anunțarea echipei câștigătoare

Toate informațiile utile sunt disponibile pe pagina concursului:

https://romania.represcntation.ec.europa.eu/euro-quiz ro

(Jurnal)