Infractorii au încurcat-o! Forţele de ordine nu mai răspund penal atunci când folosesc arma din dotare!

1
335

arme-politistiParlamentul a adoptat o lege care schimbă radical uzul de armă în România.

Parlamentarii au adoptat modificarea şi completarea Legii nr. 17/1996 privind regimul armelor de foc şi al muniţiilor. Printre principalele modificări se numără înlăturarea răspunderii penale şi materiale a poliţiştilor, jandarmilor sau altor lucrători din domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale care deschid focul, respectând legea. Astfel Legii 17 din 1996 i s-a adăugat un nou articol în care se precizează: „Uzul de armă executat în condiţiile şi în situaţiile prevăzute de prezenta lege înlătură caracterul penal al faptei şi răspunderea materială a personalului instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale”.

În noua lege se regăsesc şi completări ale situaţiei în care persoanele care sunt dotate cu arme de foc pot face uz de armă, pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu sau a misiunilor militare. Mai mult, a fost introdusă şi situaţia în care se poate renunţa la somaţie înainte de a se executa foc.

Jurnal

1 COMENTARIU

  1. O lege pentru ei banditii si mafiotii cei adevarati. Eu ca cetatean vreau si eu o lege care sa-mi dea dreptul sa port si sa folosesc arma letala impotriva celor care tradeaza si jefuiesc tara: presedinte, parlamentari, deputati, primari, sefi din MAI, DNA si SRI. Va dati seama acum in aceste conditii daca mai vine un dement ca Ponta la putere si oamenii se opun unui Chevron, ca la Pungesti, ca acum jandarmeria are dreptul sa traga in popor fara somatie si fara sa raspunda penal? Pe noi poporul cine ne apara de statul (anti) roman?