Adrian Șerban, primarul comunei Daia, anunța la data de 7 februarie 2022 că Primăria are un nou operator de colectare și transport al deșeurilor, compania de salubritate ECOGREEN CONSTRUCT S.R.L.

Așa cum am mai scris în urmă cu ceva timp, aceasta împreună cu Primăria comunei Daia au stabilit calendarul de colectare selectivă a gunoiului.

Astfel, colectarea se va desfășura în zile diferite și anume:

  • LUNI (deșeuri menajere) și

  • VINERI (gunoi reciclabil-în saci galbeni).

În acest sens, au fost distribuiți către locuitorii comunei saci galbeni și saci verzi în scopul colectării separate/selective a deșeurilor.

https://www.youtube.com/watch?v=4bEvNJeEoYk


Sacii sunt puși la dispoziție GRATUIT, cu rugămintea ca aceștia să fie umpluți doar cu deșeuri curate și uscate.

Rugămintea adresată de primarul comunei Daia, Adrian Șerban, este „ca începând cu 01.03.2022 colectarea deșeurilor în comuna Daia să se face SEPARAT”.

LUNEA este ziua în care se colectează deșeurile MENAJERE, sacii galbeni sunt utilizați pentru plastice, hârtie, conserve și doze, iar sacii verzi pentru borcane și sticlă de ciob.

Următoarea zi de colectare este programată pentru data de 18 Martie.

Trebuie precizat faptul că deșeul verde format din iarbă, frunze, crengi, flori va rămâne în curtea cetățenilor, urmând a se composta.

În sprijinul unei eficientizări cât mai mari a acestei colectări selective, Primăria  comunei Daia pune la dispoziție următoarele metode de comunicare:

– telefonic: de luni până vineri între orele 9:00 – 14:00 la numărul de telefon: 0246/244.085;

– telefonic, direct la numărul companiei Ecogreen Construct srl: 0374.010.010;

– prin email: contact@primaria-daia.ro sau la compania de salubritate: info@preocupatideviitor.ro

De asemenea, se pot depune sesizări pe site-ul primăriei www.primaria-daia.ro în secțiunea: sesizări online sau se poate scrie pe Facebook Messenger: Primaria Comunei Daia: https://www.facebook.com/primariacomuneidaia.giurgiu;

(Jurnal)