Nevoia de educație este o constantă în societatea actuală și acest lucru ar trebui să constituie o prioritate pentru toți cei care ne conduc, fie că sunt miniștri sau primari.

Un astfel de primar este Daniel Rusu, primarul comunei Adunații Copăceni, care este de părere că funcția pe care o deține îi oferă pârghiile necesare creării unor condiții optime de educație pentru toți tinerii din comună.

Daniel Rusu consideră că: „Odată cu preluarea funcției de primar m-am axat pe crearea condițiilor pentru educația și confortul tinerilor din comună. De asemenea, în ultimii ani s-a constatat o creștere progresivă a natalității în comuna noastră și ca rezultat al faptului că tot mai mulți fii ai satului rămân lângă noi iar mulți tineri din alte localități s-au stabilit aici.

Sunt bucuros să vă împărtășesc faptul că în acest moment avem aproape 100 de cereri de înscriere pentru noul an la învățământul preșcolar. În acest sens, am făcut o vizită domnului Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, care a fost receptiv la solicitările mele, urmând ca secretarul de stat, dl. Sorin Ion să găsească soluția pentru a înființa încă o grupă de grădiniță cu program prelungit în comuna noastră”.

Îi dorim succes în găsirea acestor soluții pentru înființarea unei noi grupe de preșcolari, cu începere chiar din anul școlar 2022-2023, mai ales că solicitările există, iar părinții s-ar simți fericiți să-și ducă copiii la grădiniță la ei în comună, nu în alte locuri, sau mai rău, să nu-i poată înscrie din lipsă de locuri.

(Jurnal)