Incredibil ce sunt în stare unii! Traficul cu produse contrafăcute, generează uneori adevărate ”convoaie”…!

0
234

 

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu în cooperare cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale București au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Ei au  selectat pentru control mai multe autocare aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în calele autocarelor, mai multe pungi de plastic ce conţineau 518 articole textile, încălțăminte și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări s-a stabilit că bunurile aparțineau unor pasageri din autocare, doi cetățeni români și doi cetățeni turci cu vârste cuprinse între 28 și 35 de ani. Aceștia au declarat că au cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa pe raza municipiului București și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de 55.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată.

Deducem astfel că,  din dorința de a face cât mai mulți bani, acum, în apropierea sărbătorilor, transportatorii se organizează alături de diferiți comercianți, în adevărate ”convoaie”, cu care încearcă să introducă în România o puzderie de mărfuri contrafăcute…

(Jurnal)