INCREDIBIL! Din această săptămână indemnizația de ședință a unui consilier local este aproape cât un salariu minim pe economie !

4
274

consiliul-local-giurgiuPână astăzi, indemnizația unui consilier local era de 500 de lei, ceea ce reprezenta zece procente din salariul primarului. Însă, cu votul social-democraților, precum și a unei părți a liberalilor, aceasta ajunge  la 1300 de lei !  Aproape triplu față de ceea ce era până acum. 

Discuțiile din ședința de joi, 27 iulie , a Consiliului Local Giurgiu, pe această temă a indemnizației de ședință , au fost scurte, dar aprinse, liberalul Ladislau Pick fiind, de altfel, cel mai vehement: „La o ședință anterioară, am votat reorganizări și trimiteri de oameni în șomaj. Mai jos, azi, aprobăm niște majorări salariale, și venim și acum cu o altă majorare…nu cred că este corect!”, a spus   medicul. Replica  n-a întârziat să vină  chiar din partea   colegei sale de partid, Mirela Ciulacu: „E legal!”

O fi legal, i-a răspuns Ladislau Pick, dar nu e moral, pentru că legea prevede sintagma „până la…”

Disputa s-a încheiat cu aprobarea de către majoritatea aleșilor locali (mai puțin cei din ALDE și liberalii Ladislau Pick și Valentin Anghelescu alături de  social-democratul Liviu Ionescu, care s-au abținut , gest  pentru care  le transmitem  toată stima concetățenilor) a creșterii de aproape trei ori a indemnizației pe care o primesc.

Care va să zică pentru o ședință de câteva ore pe lună consilierii locali vor obține o indemnizație egală cu salariul minim pe economie, salariu pe care –  mulți dintre cei care i-au ales – îl obțin cu trudă după o lună de muncă. Curat murdar,  stimabililor, nu credeți?

Cât despre d-na avocat Mirela Ciulacu , îi înțelegem reacția , deși  clienții și dosarele ar trebui să  fie principalele dumneaei surse de  venit  și nicidecum să tânjească la sume obținute  prin contribuția  contribuabililor giurgiuveni …

(Jurnal)

 

 

 

4 COMENTARII

  1. asta se intampla cand tot judetul a cazut in mana comunistilor,sa le fie lor bine,ce le pasa de prostii care i-au votat?!colcaie in primarie de oameni ai lui Barbu,fara mari calificari dar care au ajuns sefi birou sau alte functii bine platite,iar un amarat fara pile,care termina o facultate la zi,nu are nicio sansa in orasul asta…mizeria psdista isi arata dedesubturile mizerabile…pacat de amaratii care i-au votat