INCREDIBIL! Bulgarii vin să-și facă aprovizionarea…la Giurgiu!

0
505

Cu ani în urmă, aproape în fiecare sfârșit de săptămână, giurgiuvenii (și nu doar ei) luau drumul orașului de peste Dunăre, Ruse, pentru aprovizionare. Motivul: prețurile, chiar și cu 50% mai mici decât în supermarketurile locale!

Dar iată că, de curând, sensul „migrației de shopping” s-a schimbat, tot mai mulți cetățeni bulgari trecând granița spre a se aproviziona din supermarketurile și magazinele giurgiuvene.

Și în cazul bulgarilor ce vin în Giurgiu, motivul este cel care ne mâna și pe noi peste graniță cu ani în urmă: prețurile mult mai mici!

Cu sprijinul corespondentului nostru la Ruse, Simeon Trifonov, am aflat câteva prețuri ale unor alimente, ce sunt mult mai scumpe în orașul de peste Dunăre decât la noi: un kilogram de pepeni verzi se vinde cu 80 de stotinci (1,92 lei), roșiile – între 1,8 și 3 leva (4,32 – 7,2 lei), castraveții – produs pentru care bulgarii sunt renumiți – 1,5 – 2,5 leva (3,6 lei – 6 lei). Până și anumite sortimente de cafea sunt mai ieftine la Giurgiu decât la Ruse, ca să nu mai vorbim despre articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte pentru copii….

Iată, deci, cum sintagma „roata se învârtește” poate deveni realitate.

(Jurnal)