INCREDIBIL! 11 pacienți confirmați cu COVID 19 au refuzat internarea! De ce nu se regăsesc în raportările Prefecturii

0
495

Într-o declarație făcută unei alte publicații locale, directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică, Gelu Ciobanu, făcea o afirmație incredibilă: 11 persoane, confirmate în ultimele 72 de ore ca fiind infectate cu SarsCoV2, refuză internarea. Mai mult, acesta mai spunea că un contact al unuia dintre cei 11 a refuzat chiar testarea, preferând să plece la mare. 

Muncim degeaba. Noi facem anchete epidemiologice, vorbim cu subiecţii, îi testăm, apoi anunţăm primăriile şi şefii de post, care fac procese verbale cu persoanele care refuză internarea. Li se recomandă izolarea la domiciliu şi cam aici se rezuma totul. Ce să vă spun, că avem un contact cu caz pozitiv, care este plecat la mare?”, declara acesta pentru publicația amintită.

Numai că, la prima vedere, după analizarea datelor furnizate de Instituția Prefectului Județului Giurgiu, cei 11 confirmați nu se regăsesc în niciuna dintre raportările ultimelor 3 zile. Contactat telefonic, directorul adjunct al DSP Giurgiu a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”: 

Datele furnizate de Prefectură sunt cele corecte, cele reale. Cei 11 despre care faceți vorbire se regăsesc în raportările Bucureștiului, ei fiind testați și luați în evidențe, de fapt, acolo, pentru că acolo își desfășoară activitatea. Din această cauză nu îi regăsim în raportările județului nostru”, a mai precizat Gelu Ciobanu. 

Cele 11 persoane sunt din orașul Mihăilești și sunt angajați ai mai multor agenți economici din Capitală. 

(Jurnal)