Ce îi așteaptă pe agricultorii giurgiuveni în următoarea lună

0
210

Dacă la culturile de grâu, seceta pedologică a afectat circa 13.000 de hectare din județ, se pare că la culturile de porumb (neirigate) problemele nu sunt la același nivel.

Din informările pe care le primim și noi de la autoritățile abilitate, rezerva de umiditate în stratul de sol 0 – 100 cm în cultura neirigată de porumb la data de 10 iulie este considerată ca fiind satisfăcătoare”, declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu, Petra Ochișor.

Totodată, aceasta a mai ținut să îi avertizeze pe fermierii giurgiuveni cu privire la evoluția – pe următoarele patru săptămâni – a temperaturilor, dar și a cantităților de precipitații așteptate.

Pentru intervalul 13 – 20 iulie, ne așteptăm ca valorile termice să fie mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, același lucru putându-l spune și despre regimul pluviometric. Pentru săptămâna 20 – 27 iulie, se prognozează, de asemenea, valori ale temperaturilor ușor mai scăzute decât cele normale pentru zonele nordice ale țării, la noi, în sud, acestea situându-se în jurul celor normale ale perioadei. Și pentru acest interval ne așteptăm la cantități de precipitații deficitare. Începând cu intervalul 27 iulie – 3 august, temperaturile încep să revină la normal, ba chiar să fie ceva mai ridicate decât normalul perioadei. Tot spre normalul perioadei se vor situa și cantitățile de precipitații așteptate pentru săptămâna amintită. În fine, pentru cea din urmă parte a intervalului, 3 – 10 august, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade la noi, același lucru putându-l spune și despre cantitățile de precipitații așteptate”, ne mai spunea directorul DAJ Giurgiu, Petra Ochișor.

(Jurnal)