Începând cu 20 decembrie, persoanele care intră în România, (români sau străini), trebuie să completeze formular digital de intrare în țară!

0
197

 Conform unui comunicat al Inspectoratului Poliției de Frontieră Giurgiu, începând cu data de 20 decembrie 2021, toate persoanele care intră în ţară, cetăţeni români sau străini, trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF).

Documentul este utilizat deja la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană. Formularul poate fi accesat şi completat pe platforma https://plf.gov.ro cu maximum 24 de ore înainte de a te prezenta la intrarea în România.

Verificarea existentei Formularului Digital de intrare în Romania nu va afecta timpul de aşteptare la controlul de frontieră, având în vedere ca este citit automat de dispozitivele noastre.

Tot începând de luni, 20 decembrie 2021, cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum de DSP la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele din declarația epidemiologică se regăsesc în formularul digital de intrare în România.

Formularul digital de intrare în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat.

În situaţia în care se constată că persoana care s-a prezentat în punctul de trecere nu a completat formularul digital, i se permite intrarea în ţară dar are obligaţia legală de a-l completa într-un termen de 24 de ore de la data intrării.

Nerespectarea acestei obligaţii de a completa Formularul digital de intrare în România se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.

Acest anunț , la scurt timp după ce a fost emis în spațiul on line, a  generat o sumedenie de nedumeriri,  întrebări și respectiv , comentarii  în rândul cetățenilor.

În rândurile de mai jos, le vom cita pe cele care ni s-au părut pertinente și care așteaptă lămuriri din partea autorităților de frontieră Giurgiu

Partea inferioară a formularului

Tabita Ioan

Noi mîine plecam spre România, si ajungem la vamă exact pe 20 dimineața. De ce nu e inca disponibil formularul? Sa l completez inainte de a pleca pe drumuri.

Iancu Cornel Vasile

La statele europene nu exista control la granita pe cind la noi trierea ii ca la abator.despre ce vb….?

Laurentiu Timischi

E corect… dacă oferă răgaz 24 de ore după intrare, e corect… ?

Vasilica Zavoianu

Și dacă noi completam acel formular de întrare în tara,voi ce rost mai aveți acolo,ce mai faceți?

Marinela Dinu Lișmanu

Care nu au telefoane performante ,ce fac ?

Adelina Ermilia Augustin

Buna ziua! Se poate completa si de pe telefon?

Roxana Antohi

Nu e disponibil formularul digital !!

Smaia Nicolae

De ce au crescut timpi de așteptare in vămile din vest ca sa puteți să îi carantinati după ora 00;00

Paula Cionca

Pai și dacă am bilet de avion exact in data de 20 cum facem ?

Andreea Georgiana

Dacă o persoana vine la 2 cu avionul și la 6 pleacă înapoi mai trebuie sa completeze acest formular?

Radu Doni

Buna ziua ! Se completează si cei care sunt in tranzit ?

Tatiana Tanea Tanea

Care e tranzit la fel completează?

Iancu Cornel Vasile

Abuzurile guv. cum se amendeaza? vor doar incasari dar plati…cind?

Andrei Cosmin Florea

VIN din spania si am prima doza de vaccin am nevoie si de PCR ca SA nu fac caramtina ?????

Adriana Ady Mihai

Ce drac mai e si asta, Dumnezeule iarta-ma ?!

Pgc Gelu Dany

LASAȚI-NE , DE CÂND AȚI PUS TOȚI ORFANII ĂIA CĂMINIȘTI ĂIA ACOLO DE LA DSP LA FRONTIERĂ ATI DISTRUS TOT TRAFICUL DE INTRARE CE NAIBA AȚI PUS TOATE TERMINATELE SI TERMINAȚI AIA SA NE OPREASCA SA NE SPUNĂ CA NU PUTEM INTRA CÂND NICI MACAR EI NU ȘTIU DE CE…