În primele trei zile de la reluarea activităţii, la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu au fost făcute încasări de aproximativ patru miliarde de lei vechi (impozite aferente anului 2019), ne preciza, de curând, directorul DITL Giurgiu, Laurenţiu Ţintea.

De asemenea, acesta mai spunea că o recentă statistică scoate în evidență faptul că și giurgiuvenii sunt în rândul lumii, când vine vorba de plata impozitelor prin ghiseul.ro, platformă administrată de Agenția pentru Agenda Digitală a României.

Dacă în 2011 doar 25 de giurgiuveni se încumetau să-și achite impozitele prin această modalitate, în prezent această cifră se apropie de 1000 de contribuabili din Municipiu Giurgiu, cu un volum de circa 211.000 lei cât s-a înregistrat pentru întreg anul trecut!

”Este o evoluție îmbucurătoare totuși ca trend. Ca volum de încasări însă suntem departe de celelalte reședințe de județ. Semnele însă sunt bune, pentru că în spatele unor astfel de evoluții pe termen mediu și lung poate apărea un necesar mai mic de personal la casierii și implicit costuri cu salariile mai reduse” a precizat directorul DITL Giurgiu, Laurențiu Țintea

 

Ghişeul.ro pune la dispoziția utilizatorilor săi standarde de securitate privind tranzacționarea în mediul online cu cardul bancar.

Totodată, directorul DITL Giurgiu mai preciza faptul că, în intervalul 07 – 29 ianuarie 2019, Direcția de Impozite și Taxe Locale din Giurgiu va avea un program prelungit, după cum urmează:

1) Pentru sediul central din Șos. Alexandriei:

Luni – Vineri: 8.30 – 17.00

2) Casieriile din Piața Centrală și din Cartierul Tineretului

Luni – Vineri: 8.00 – 16.30

Măsura vine în primul rând în sprijinul celor care vor să-și achite dările către bugetul local, dar care din cauza programului nu pot face asta până în ora 16.00, direct la casieriile DITL Giurgiu.

”Suplimentarea programului de lucru se face pentru toate serviciile DITL Giurgiu, în aceste 3 săptămâni ale lunii ianuarie, nu numai pentru casierii. Am luat această hotărâre pentru cei care nu-și pot părăsi locul de muncă ca să-și plătească dările către buget și care nu sunt familiarizați cu plățile on-line”, a ținut să precizeze directorul DITL Giurgiu, Laurențiu Țintea.

În această perioadă va fi prelungit și programul celorlalte servicii ale DITL – Impunere Persoane Fizice și Juridice, Executări Silite, Financiar Contabil, etc., astfel că cei care au și alte probleme de rezolvat la impozite și taxe, pot face asta și în această perioadă.

”Dacă tot vorbeam despre plățile on-line, aș mai preciza că prin platforma www.ghiseul.ro orice contribuabil își poate plăti taxele și impozitele de oriunde (de acasă, de pe telefon etc.) fără să fie nevoie să se deplaseze la sediul nostru. Este nevoie doar de un cont bancar și de o conexiune la internet a terminalului de pe care accesează platforma. De asemenea pentru cei care vor să plătească totuși direct la casierii, dar nu doresc să stea la cozi, îi informez că în această perioadă, de regulă după-amiaza vin mai puțini oameni să plătească direct la casierii”, a menționat Laurențiu Țintea.

(Jurnal)