Încă un proiectil rătăcit găsit în pădurea Băneasa…

0
265

proiectilLuni 3 octombrie, la ora 13:56, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în pădurea Băneasa pentru asanarea teritoriului,  de muniția rămasă neexplodată din primul și cel mai probabil din cel de-al doilea război mondial și care se lasă din când în când descoperită de diferiți localnici sau întâmplător de cei ce rătăcesc prin această zonă.

La locul solicitării s-a deplasat o echipă pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii, s-a intervenit , de aici fiind  ridicat un proiectil exploziv de calibru 76 mm ce a fost transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă pentru a fi distrus ulterior.

De precizat că schijele  din aceste proiectile,  pot avea efect letal pe o rază de 200 până la 1.500 de metri, în funcție de tipul elementului 

Specialiștii ISU Vlașca îi atenționează pe cetățenii  care găsesc aceste  muniţii  că ele  nu trebuie atinse, mutate, mişcate sau lovite, pentru că pot fi extrem de periculoase! 

(Jurnal)