Astăzi este Ziua internațională a animalelor. Giurgiuvenii pot face donații către adăpostul de câini al Municipiului!

0
263

4-octombrie_ziua-mondiala-a-animalelorZiua internațională a animalelor (World Animal Day) este sărbătorită, în fiecare an, la 4 octombrie.

În 1931,  ziua de 4 octombrie a fost proclamată oficial de către Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor ca Ziua internațională a animalelor. Tot într-o zi de 4 octombrie, în 1228, a fost canonizat Sfântul Francisc de Assisi (1182-1226), protectorul animalelor.

Primele lucrări privind drepturile și protecția animalelor au fost publicate în secolul al XVIII-lea, iar prima lege pentru protecția animalelor s-a numit „Martin’s Act” și a fost votată de Parlamentul britanic la 22 iulie 1822. Textul Declarației Universale a Drepturilor Animalelor a fost adoptat de Liga Internațională a Drepturilor Animalelor și de Ligile Naționale Afiliate, în cadrul Întâlnirii Internaționale pe tema Drepturile Animalelor, desfășurată la Londra între 21-23 septembrie 1977. Declarația Universală a Drepturilor Animalelor a fost proclamată în mod solemn, la sediul UNESCO din Paris, la 15 octombrie 1978. 

Astfel, cu prilejul Zilei internaționale a animalelor, în lume sunt organizate o serie de evenimente, precum: acțiuni de educare și informare, inclusiv în școli, acțiuni de voluntariat în adăposturi, campanii de sterilizare și de adopție, evenimente de strângere de fonduri, diverse competiții pentru susținerea cauzei animalelor, conferințe, emisiuni de radio și televiziune, ceremonii de binecuvântare a animalelor – scrie AGERPRES.

 Iubitorii de animale din Giurgiu  pot face și ei  în această zi, donații (mâncare, medicamente, etc) pentru adăpostul de animale aflat sub administrarea Primăriei Giurgiu.  Multe manifestări din țară și din lume pun accentul pe faptul că educația copiilor trebuie să cultive respectul și dragostea față de animale.

(Jurnal)