După 13 ani de așteptare, iată că s-a făcut încă un pas spre reinaugurarea celei mai vechi rute de cale ferată din România. Astfel, firma de construcții care se ocupă de proiectarea podului de cale ferată care traversează râul Argeș, în dreptul localității Grădiștea, a primit certificat de urbanism de la Consiliul Județean Giurgiu.

Conform jurnaliștilor de la Capital firma care se ocupă de proiect este controlată de un personaj controversat, implicat și într-un dosar penal. Consiliul Judeţean Giurgiu a emis certificatul de urbanism încă din luna mai a acestui an, iar, în prezent, toată documentaţia se află în analiză ISU Giurgiu, pentru avizele de rigoare, arată mai multe documente consultate de Capital. Lucrările efective sunt preconizate a începe de anul viitor şi ar trebui să fie finalizate până în 2020. Pe de altă parte, firma care se ocupă de proiectare şi care va avea, cel mai probabil, şi contractul de construcţie efectivă este controlată de un personaj cu probleme, vechi client al CFR, dar şi protagonist al unui dosar instrumentat de DIICOT sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat.

Linie ferată de importanță strategică pentru România

Campania România Blocată continuă cu un proiect strategic privind infrastructura feroviară, scria Capital în urmă cu doar câteva luni. Nu mai puțin de 16 miniştri, în 13 ani, au trecut pe la Ministerul Transporturilor, printre care și concetățeanul nostru, Răzvan Cuc, fost ministru al acestui minister. Nici unul dintre aceștia nu a fost în stare să repună în circulaţie prima cale ferată din România, Bucureşti-Giurgiu.

Linia de cale ferată de importanţă strategică pentru România, Bucureşti-Giurgiu, rută ce asigura legătura între Dunăre şi regiunile României, este blocată din cauza unui pod rupt de inundaţiile din 2005. Între timp, podul de la Grădiştea a dispărut definitiv, iar localnicii au improvizat o punte rudimentară pentru a traversa râul Argeş. După 13 ani de la prăbuşirea podului de la Grădiştea, Ministerul Transporturilor, prin compania CFR SA, speră să redeschidă traficul în 2022.

(Jurnal)