Bază de date comună a Casei de Pensii şi a ANAF

0
214

Noua măsură  va permite oricărui contribuabil să verifice dacă i-au fost sau nu plătite contribuţiile către stat, relatează News.ro.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, anunţă că se lucrează pentru realizarea unei baze de date comune a Casei Naţionale de Pensii şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). ANAF va avea astfel o bază de date pe care o va transmite Casei de Pensii, iar dumneavoastră veţi intra în dreptul numelui dumneavoastră, cu CNP-ul, şi veţi vedea şi numărul de puncte pe care le aveţi acum acumulate, ca să puteţi să vă faceţi calculul pensiei, şi, de asemenea, veţi putea vedea dacă angajatorul v-a plătit contribuţia. Ceea ce zic că este foarte important. (…) Avem fonduri europene şi vom avea o bază de date şi poţi să vezi de când te-ai născut şi până la pensie tot ce ai primit de la statul român. Este în curs de creare această bază de date”, a anunţat ministrul Muncii.

Lia Olguţa Vasilescu a precizat că au fost două milioane de oameni pentru care nu erau plătite contribuțiile, iar statul a trebuit să ”acopere toate aceste cheltuieli, reprezentând deficitul, fără a-şi permite să-şi mărească pensiile”.

Ministrul Muncii a anunţat că baza de date va fi funcţională în momentul apariţiei Legii pensiilor.

 

(Jurnal)