Încă patru decese de Coronavirus, în doar trei zile, în județul Giurgiu. Una dintre victime avea doar 28 de ani!

0
382
Cross on the grave of the deceased for coronavirus and a suspended anti epidemiological bloody protective mask

 

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 15.02.2022:

  • cazuri confirmate pozitiv – 25.607 (dintre care 156 în ultimele 24 de ore);
  • cazuri vindecate și externate – 19.268;
  • în carantină la domiciliu – 300 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;
  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 68 de persoane;
  • în izolare la domiciliu – 2.467 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 55.503 persoane, dintre care 133 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 95 au fost teste RT-PCR, iar 38 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 10, 11 și 13 februarie, au fost înregistrate 4 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 28, 78 (2 dintre persoane), respectiv 80 de ani, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2.

Decesele s-au produs la unități spitalicești din județele Ilfov și Dâmbovița, și din municipiul București. În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 464.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 130 de apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

Un echipaj mobil din cadrul I.S.U.J. Giurgiu a desfășurat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din orașul Bolintin Vale şi din localităţile: Bolintin Deal, Joița, Ulmi, Cosoba. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemului audio al autospecialei, care a tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi din localităţi, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem reuși să depășim această perioadă critică din punct de vedere sanitar.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)